Skip to content

Een IT Security Assessment

9 March 2022

De toename van cybercriminaliteit laat zien hoe belangrijk digitale beveiliging is, maar weet jij of de IT security van jouw organisatie op orde is? Onze nieuwe dienst, IT Security Assessment geeft hier antwoord op. De dienst biedt inzicht in het huidige niveau van IT security en biedt concrete maatregelen om de cyber security te verbeteren naar een minimaal vereist niveau. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat jouw organisatie weerbaarder wordt tegen de toename van digitale dreiging.

Met de dienst adviseren wij over de te nemen maatregelen in technische en organisatorische zin. Maatregelen die passen bij de risico’s die de organisatie loopt. Onze adviezen zijn concreet en gericht op effectiviteit van de maatregelen.

Critical Security Controls

Onze IT Security Assessment is gebaseerd op de Critical Security Controls van het Center for Internet Security (CIS). Dit is een framework met ‘best practices’, die zijn gecreëerd om de meest wijdverspreide en gevaarlijke bedreigingen van vandaag de dag een halt toe te roepen.

Compleet inzicht

Het Legian IT Security Assessment kan afzonderlijk worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de gehele status van de mate waarin de organisatie ‘veilig’ is. De dienst kan uitgebreid worden met een Legian IT Risk Assessment, om nog scherper te krijgen wat de risico’s zijn en welke mitigerende maatregelen daarvoor nodig zijn. Wanneer een organisatie ook over Operationele Technologie beschikt (OT), kunnen de OT Security Assessment en de OT Risk Assessment als aanvulling dienen.

De uitkomsten van ons IT Security Assessment kunnen dienen als startpunt voor een verbeterprogramma. Er kan een aanleiding zijn om dieper in te gaan op bepaalde aspecten. Het voldoen aan wet- en regelgeving, of marktstandaarden op het gebied van security zijn hier voorbeelden van. Legian kan ook op dit gebied een helder advies geven.

Wil je meer weten of onze dienst wat voor jou kan betekenen? Neem contact op via jouw accountmanager bij Legian of bel naar +31 (0)70 302 99 22.

Neem gerust contact met ons op

Meer weten over onze diensten of op zoek naar advies? Of geïnteresseerd in een baan bij Legian? We helpen je graag bij het realiseren van je doelstellingen en het behalen van gewenste resultaten.

Bekijk ook

24 April 2024

ISO27001:2022, voldoen aan de nieuwe norm vóór 1 november 2025

13 February 2024

Legian in de media: All the Cyber Ladies met Nandenie Moenielal

19 January 2024

Legian in de media: Haagse ict-expert ontwikkelt escape room-achtige game om cybercriminaliteit tegen te gaan

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.