Skip to content

Mastering Cybersecurity Complexity

Is mijn organisatie voorbereid op de risico’s van digitale bedrijfsvoering?

CERTIFICERINGEN

PARTNERS

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity is het beschermen van systemen, netwerken, apparaten en data tegen digitale aanvallen. Digitale aanvallen zoals ransomware, phishing en DDOS aanvallen vinden op elke dag en elk uur plaats. Overal en altijd. Door de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen op het gebied van techniek, proces en mens helpt cybersecurity om schade door misbruik en uitval te beperken.

matrix eye concept
Business and technology concept. Data analytics.

Welke cybersecurity risico’s zijn er voor organisaties?

Door een toenemende afhankelijkheid van online bedrijfsprocessen hebben cyberaanvallen meer impact. Denk bijvoorbeeld aan storingen, uitval van operationele processen en misbruik van (vertrouwelijke) data. Dit heeft tot gevolg dat het imago van de organisatie wordt geschaad bovenop de financiële verliezen. Daarom is een belangrijk onderdeel van cybersecurity het identificeren, evalueren en beheersen van risico’s.

Hoe 'aware' zijn mijn collega's rond cybersecurity?

Creëer cybersecurity bewustwording met de interactieve McGaniel game, die collega’s op een toegankelijke manier bewust maakt van security risico’s en de link legt met hun dagelijkse werkzaamheden. Geen droge theorie, maar praktische tips en eye-openers voor iedereen binnen de organisatie, van de boardroom tot de operatie. Schaalbaar voor verschillende groepen en een perfecte start voor een eigen Security Programma.

De expertise van Legian

Met diverse certificeringen zoals ISC, ISACA en ISO op zak, heeft Legian zich sinds 1996 gevestigd als een vooraanstaande ICT-kennispartner. Onze ervaring in complexe en grote omgevingen, inclusief de top 50 bedrijven in Nederland, zorgt ervoor dat we de complexiteit van cybersecurity kunnen beheersen en risico’s kunnen minimaliseren. Door samen te werken met gerenommeerde partners zoals Arda en Hunt & Hackett, waarborgen we de bedrijfscontinuïteit en helpen we jouw organisatie veilig te navigeren in de digitale wereld.

Welke cybersecurity expertises heeft Legian?

Governance, risk & Compliance

Informatiebeveiliging krijgt steeds vaker aandacht van bestuurders. Door bijvoorbeeld de media-aandacht voor grote ‘hacks’ en een ingrijpendere AVG-wetgeving in de samenleving stelt een groeiend aantal bestuurders kritische vragen. Met onze diensten in het kader van Governance, Risk & Compliance helpen we ondernemingen om controle te verkrijgen over hun informatiebeveiliging.

IT Security

IT Security is onlosmakelijk verbonden met de infrastructuur van een onderneming. Het management wil op basis van inzicht in risico’s, issues en omgevingsfactoren de juiste beslissingen nemen en de grip op de digitale wereld houden. Legian helpt bedrijven om inzicht in hun security te krijgen en passende maatregelen in te richten in de eigen omgeving.

OT Security

Operational technology (of procesautomatisering) bestaat uit het geheel van systemen die gebruikt worden om industriële processen te monitoren en managen. De IT en OT werkgebieden raken meer en meer verweven vanwege gezamenlijke cybersecurity-overwegingen. OT-systemen adopteren vaker open protocollen (zoals het IT-werkgebied) en operationele processen, waardoor bekende IT-securitydreigingen ook valide zijn als OT-dreigingen.

Cybersecurity oplossingen

Implementatie ISO27001​

De ISO 27001 is de internationale standaard voor de inrichting van informatiebeveiliging. Legian helpt met het opstellen en implementeren van informatiebeveiliging managementsystemen (ISMS). Maar ook met het implementeren van de ISO 27001-standaard en het voorbereiden op de ISO 27001-certificering.

IT Risk Assessment

Met een IT Risk Assessment bekijken experts van Legian de risico’s van de huidige IT-omgeving van jouw organisatie. De risico’s worden pragmatisch in kaart gebracht en versterkt met direct toepasbare adviezen.

IT Security Assessment

Met een IT Security Assessment bekijken experts van Legian de huidige mate van IT Security in jouw organisatie. Vervolgens ontvang je een passend en concreet advies over de inrichting van maatregelen die helpen om jouw IT Security te verbeteren.
Laad meer

Valt mijn organisatie onder de NIS2?

Voor een aantal sectoren worden er eisen gesteld aan de mate van cybersecurity. Sinds 2023 geldt de aangescherpte NIS2 richtlijn. De NIS2 richtlijn heeft een behoorlijke impact op organisaties die aan deze eisen moeten voldoen. Het is daarom belangrijk om te weten of jouw organisatie aan de NIS2 eisen moet voldoen en wat deze eisen inhouden. Met de gratis NIS2 check zie je direct of jouw organisatie onderhevig is aan NIS2.

Selecteer sector eerst
Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.