Skip to content

Cloud Security Assessment

14 January 2022

De Cloud Security Assessment is een van onze nieuwe diensten. Met deze dienst creëren wij inzicht voor organisaties in de belangrijkste security vereisten voor (de transitie naar) de Cloud. Zodat jij weet welke stappen je nog moet ondernemen om de security van jouw informatie te verbeteren.

We zien steeds meer organisaties de transitie maken naar de Cloud. De keuze is vaak gebaseerd op kostenefficiëntie en vanwege de voordelen van innovatieve Cloud services die Cloud providers aanbieden. De aandacht voor security blijft weliswaar groot. Er wordt namelijk (onbewust) veel vertrouwelijke informatie verwerkt in de Cloud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je eigen personeelsgegevens of klantgegevens.

Veilig in de Cloud

Hoewel Cloud providers een zekere mate van security bieden, blijft er toch een belangrijke verantwoordelijkheid bij de organisatie zelf om de beveiliging van kritische informatiemiddelen te borgen. Er zijn dus meerdere factoren van belang om de security-eisen voor de Cloud te bepalen.

Inzicht in belangrijkste security controls

De dienst Cloud Security Assessment geeft aan wat de belangrijkste securitymaatregelen zijn, die je moet treffen in de Cloud. Dit inzicht is inclusief begrip van de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de organisatie zelf ten opzichte van de CSP (Cloud Shared Responsibility). Deze dienst focust zich op een set van belangrijkste maatregelen (‘core controls’), waarmee een sterk fundament wordt gebouwd. Hierdoor is de dienst pragmatisch en flexibel inzetbaar.

Wil je meer weten of onze dienst wat voor jou kan betekenen? Neem contact op via jouw accountmanager bij Legian of stuur een e-mail naar info@legian.nl voor meer informatie.

Neem gerust contact met ons op

Meer weten over onze diensten of op zoek naar advies? Of geïnteresseerd in een baan bij Legian? We helpen je graag bij het realiseren van je doelstellingen en het behalen van gewenste resultaten.

Bekijk ook

24 April 2024

ISO27001:2022, voldoen aan de nieuwe norm vóór 1 november 2025

13 February 2024

Legian in de media: All the Cyber Ladies met Nandenie Moenielal

19 January 2024

Legian in de media: Haagse ict-expert ontwikkelt escape room-achtige game om cybercriminaliteit tegen te gaan

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.