Skip to content

Ga niet door tot het goed is,
maar tot het niet meer fout kan

Waarom Legian?

Iedere Legend is anders en heeft een eigen ambitie en ervaringsniveau. Daarom blijven wij continu betrokken bij jou als persoon en jouw ontwikkeling. Wij zorgen dat je opdrachten krijgt die passen bij je ambitie. Jij staat altijd centraal en we kijken naar jouw kwaliteiten, wensen en ambities. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met ervaring, opleidingen, cursussen en trainingen.

Werk is belangrijk, maar ontspanning is dat ook. Daarom organiseren we bijzondere evenementen, bijeenkomsten en kennissessies. Zo blijf je met elkaar in contact én kun je van elkaar blijven leren. Legendarisch gezellige momenten waarbij je je thuis voelt in de Legian-familie.

Meer weten over Legian en waar wij voor staan?

Legend worden?

Bij Legian krijg je de mogelijkheid om te werken bij verschillende bedrijven en omgevingen. Maar ook in diverse rollen om jezelf te blijven ontwikkelen. Succes bepaal je echter zelf. Wij geloven dat jouw instelling, motivatie en doorzettingsvermogen bepalend zijn voor de groei die je doormaakt. Dit zoeken wij dan ook in nieuwe collega’s. Mensen die ergens voor staan en willen gaan en die het beste uit zichzelf en anderen willen halen. Dat maakt onze Legends ook legendarisch en succesvol.

Ben jij op zoek naar een betrokken organisatie die je ook echt verder kan helpen? Kijk dan bij onze vacatures of stuur een open sollicitatie om te kijken of er een match is!

Legian Legends aan het woord

Wie beter dan onze eigen Legends kunnen vertellen wat werken bij Legian kan betekenen? Lees de verhalen van Maarten, Lars en Petra.

Legian-162

Maarten Kalf

Een vriend van mijn broer werkt voor Legian en op zijn aanraden heb ik gesolliciteerd bij Legian. Na een goed gesprek, kreeg ik een contract aangeboden en kon ik al direct aan de slag. Sinds ik bij Legian werk heb ik verschillende opdrachten uitgevoerd, onder meer bij een ICT service provider, een Internet service provider en een internationaal tankopslag bedrijf. Binnen deze opdrachten heb ik verschillende technische rollen vervuld, als technische teamlead voor een netwerk supportafdeling tot project engineer op het gebied van IT en OT. Zowel op het gebied van de techniek en soft skills heb ik trainingen gevolgd en certificeringen behaald. Daarnaast worden er zelfstudies georganiseerd en krijg ik ruimte om events en seminars te bezoeken. Legian is een goede werkgever met collega’s die voor elkaar klaar staan als je hulp nodig hebt. Ook kijkt Legian of een opdracht bij je past en zoniet dan wordt er gezocht naar een oplossing die voor zowel voor jou als de klant goed werkt.

Lars Hanssen

Zo’n veertien jaar geleden ben ik van mijn toenmalige werkgever naar Legian overgestapt. De reden waren de goede arbeidsvoorwaarden, de toonaangevende opdrachtgevers en de informele/familiaire sfeer bij Legian. Legian biedt mij veel kansen in verschillende rollen bij diverse bedrijven. Aangevuld met de mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen, ben ik gegroeid naar steeds zwaardere rollen. Binnen mijn vakgebied van junior network engineer naar technisch consultant. Legian geeft mij veel vrijheid in het uitvoeren van mijn werk en er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Kortom een fijne werkgever waar ik mijn ambities waar kan maken. Ik werk voor Legian en daar ben ik trots op!
Legian-93

Petra Huijbregts

Ik ben bij Legian gaan solliciteren na een gesprek met een oud-collega die bij Legian is gaan werken. Hij gaf mij de tip om eens met Legian te gaan praten toen ik een nieuwe baan zocht en zo is het balletje gaan rollen. Bij Legian heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen op het gebied van Cyber Security. Door intern de ontwikkelingen op dit gebied te volgen, te delen en door de verschillende opdrachten die ik heb mogen uitvoeren. Maar ook door de seminars en trainingen die ik heb kunnen volgen. Wat mij ook erg aanspreekt is de diversiteit aan opdrachten die je uit mag voeren. In mijn geval zowel Cyber Security als Business en IT Alignment, zodat ik naast mijn security kennis ook mijn blackbelt ervaring en procesverbeteringsvaardigheden kan inzetten. Er wordt binnen Legian goed geluisterd naar de ontwikkeling die je wilt maken en de opdrachten waar je voorkeur naar uitgaat, wat erg fijn is. Ook of je voorkeur bij projectmatig werken of juist bij detacheren ligt. Vanaf het eerste moment heb ik Legian ervaren als een informele organisatie, waar collega’s bereid zijn om met elkaar mee te denken en te sparren. Ondanks dat je binnen verschillende organisaties aan het werk bent, ervaar ik het Legian kantoor als thuisfront, waar je collega’s ontmoet en waar het leuk is om elkaar op de informele vrijdagmiddag borrel of andere bedrijfsevenementen te treffen.

Hoe werken wij?

Wij geloven dat wanneer je werk doet wat je leuk en uitdagend vindt, je er ook goed in bent. Met open en eerlijke communicatie maken wij met jou een carrièreplan. We zetten een stip op de horizon en de Legian-fieldmanager werkt daar samen met jou naartoe. Wij zorgen dat jij stappen kunt blijven maken door jouw ontwikkeling van specialismes, ambities en kennis en daarbij de snel ontwikkelende branche in de gaten te blijven houden.

Sollicitatieprocedure

Korte procedures, daar houden wij van. In één gesprek kijken wij samen met jou wat wij elkaar kunnen bieden. Het hebben van hetzelfde DNA en vertrouwen in elkaar zijn daarbij belangrijke punten. Daarnaast kijken wij ook naar je kennis, ervaring en ambitie en matchen dit met onze business en toekomstbeeld. Uitgangspunt voor ons is altijd een samenwerking voor de lange termijn. 

Na het eerste gesprek is er alle ruimte voor vragen en bepalen we samen of er een vervolg komt. Zijn we beiden overtuigd dat we bij elkaar passen, dan volgt een voorstel.

Blog

Volg de ontwikkelingen op het gebied van ICT infrastructuur, ICT beheer en cyber security. Inzichten van experts, artikelen door specialisten en interessante verhalen.

Legian scoort hoog op het Computable werkgeversonderzoek ICT 2022!

Jaarlijks voert Computable een grootschalig onderzoek uit in onder werknemers bij ICT-bedrijven, om te komen tot een overzicht van de aantrekkelijkste ICT-werkgevers. De resultaten van het onderzoek worden opgenomen in

IT Security Assessment

De toename van cybercriminaliteit laat zien hoe belangrijk digitale beveiliging is, maar weet jij of de IT security van jouw organisatie op orde is? Onze nieuwe dienst, IT Security Assessment

Cloud Readiness Assesment

Steeds meer organisaties willen beginnen aan een reis naar de Cloud. De keuze is vaak gebaseerd op kostenefficiëntie en vanwege de voordelen van innovatieve Cloud services die Cloud providers aanbieden.