Skip to content

Persbericht: Legian neemt kopzorgen over cloudmigratie weg

10 June 2024

Patrick_Marcel_Legian

Den Haag, 10 juni 2024 – Organisaties hebben steeds meer behoefte aan een soepele en professionele migratie naar de cloud. ICT-kennispartner Legian speelt hierop in door twee extra clouddiensten te lanceren. Naast de ondersteuning van organisaties in hun digitale transformatiestrategie en de beveiliging van klantomgevingen (tenants) in de cloud, ontfermt Legian zich nu ook over de migratie van klantomgevingen naar de cloud en de monitoring, het beheer en de support ervan. “Met deze nieuwe diensten zijn we end-to-end kennispartner voor organisaties die gebruik willen maken van clouddiensten”, aldus Marcel Paardekooper, oprichter van Legian. 

Zonder gedoe naar de cloud
Legian merkt dat veel organisaties de migratie naar de cloud uitdagend vinden. “Dit is regelmatig een hoofdpijndossier, zeker omdat er vaak meerdere partijen bij betrokken zijn bij een dergelijke migratie. Hierdoor komt er in veel gevallen ruis op de lijn, en kan het gebeuren dat verschillende stakeholders elkaar niet helemaal begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot verkeerde keuzes of vertragingen van het migratieproces”, aldus Patrick Smeets, strategisch adviseur bij Legian. “We managen in de voorbereiding, tijdens de migratie en in de beheerfase alle stakeholders als ‘single point of contact’. Hiermee maken we het proces overzichtelijk en voorspelbaar, en zorgen we ervoor dat onze klanten maximaal voordeel halen uit het gebruik van clouddiensten”, vult Paardekooper aan.

End-to-end dienstverlening
Voorheen hielp Legian organisaties met het opstellen van de strategie voor hun digitale transformatie, en met de stap-voor-stap inrichting en het management van de beveiliging van de cloudomgeving. De cloudmigratie, monitoring en support plaatste Legian via een RFP-procedure in de markt bij andere partijen. Nu doet de ICT-partij dit zelf, waardoor Legian de volledige dienstverlening vanuit de eigen organisatie aan kan bieden. “We nemen de gehele cloudreis uit handen, waardoor organisaties volledig ontzorgd worden. Van de strategie via migratie, beheer en stap-voor-stap veiliger en meer compliant werken tot aan innovatie”, concludeert Smeets.

Onnodig veel kosten
Een andere reden dat Legian haar nieuwe diensten lanceert is dat gebruikers van een publieke cloudomgeving vaak onderschatten wat ze binnen de huidige functionaliteit van de cloud en met hun licenties kunnen. “Er verandert veel, en daarnaast vinden organisaties het vaak lastig om nieuwe kennis op te doen en te onderhouden”, licht Smeets toe.

“Meestal weten organisaties niet welke functionaliteiten in de Microsoft-licenties zitten, waardoor ze deze niet gebruiken. Hierdoor kopen ze andere oplossingen, terwijl dit niet nodig is. Deze oplossingen zijn namelijk vaak de ongebruikte functionaliteiten binnen de Microsoft-licentie”, vult Smeets aan.

Optimaal gebruik van de cloud
Legian helpt met het inzetten van de juiste functionaliteit in de juiste licentievorm om op die manier maximale flexibiliteit, veiligheid, compliancy en rendement te halen uit het gebruik van de cloud. “Denk aan de juiste onderdelen van de Microsoft stack activeren, dit goed inrichten en ook borgen in de governance. Hierdoor kunnen organisaties hun security en compliancy goed onder controle houden”, zegt Smeets hierover.

Meer weten over Legian Cloud Services? Klik dan hier.

Legian. Mastering Cloud Complexity.

Neem gerust contact met ons op

Heb je meer informatie nodig over onze dienstverlening of behoefte aan advies? Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het eenvoudig en beheersbaar houden van je ICT, zodat je je volledig kunt concentreren op het waarmaken van je ambities. Wij helpen je graag verder.

Lees ook

10 June 2024

Persbericht: Legian neemt kopzorgen over cloudmigratie weg

5 June 2024

Digitale veiligheid veelvuldig besproken in Europese verkiezingsprogramma’s

14 May 2024

Legian nieuwe partner van de Dirk Kuyt Foundation

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.