Skip to content

Cloud Security​

De digitale transitie gaat razendsnel, en steeds meer organisaties kiezen voor een ‘cloud first’- of ‘all-in cloud’-strategie. Dit brengt echter ook nieuwe types risico’s met zich mee. De keuze voor een cloudomgeving is er vaak een uit kostenoverwegingen en vanwege de voordelen van innovatieve cloudservices die cloudproviders aanbieden. De aandacht voor security blijft weliswaar groot, maar er wordt vaak onbewust vertrouwelijke informatie verwerkt in cloud-omgevingen.

Cloudsecurity-providers implementeren een zekere mate van security, maar toch blijft er een belangrijke verantwoordelijkheid bij de organisatie zelf om de beveiliging van kritische informatiemiddelen te borgen. Er zijn dus meerdere factoren van belang om de security-eisen te bepalen.

Cloud Initial Assessment
Het Cloud Security Initial Assessment heeft als doel om vanuit een standaardaanpak inzicht te geven in de belangrijkste security controls voor een cloud-omgeving. Dit inzicht is inclusief begrip van de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de organisatie zelf ten opzichte van de CSP (shared responsibility). Deze dienst is niet uitputtend en volledig omtrent de security controls, maar focust zich op een set van core controls, waarmee een sterk fundament gebouwd kan worden. Hierdoor is de dienst pragmatisch en flexibel inzetbaar. Het Cloud Security Initial Assessment is een aanpak geschikt voor organisaties die aan het begin van hun security-volwassenheid staan. De aanpak is gebaseerd op 45 core controls vanuit 5 domeinen.

Cloud Security Run
De dienst Cloud Security Run heeft als doel om vanuit een standaardaanpak inzicht te bieden in de status van de belangrijkste security controls voor een bestaande cloud-omgeving in AWS, Azure of Google Cloud. Dit inzicht is inclusief het begrip van de eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de cloud- serviceprovider. Deze dienst gebruikt het CIS Center for Internet Security framework inclusief de best practices van de leverancier die de cloudoplossing levert, waar de bestaande omgeving aan getoetst wordt. ​

Meer weten over: Cloud Security​?

Plan een adviesgesprek

Stuur ons een bericht

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.