Skip to content

OT Risk Assessment

Organisaties lopen er vaak tegen aan dat er geen inzicht is in de security risico’s binnen de operationele technologie platformen. De OT Risk Assessment dienst biedt inzicht in de risico’s en biedt handvaten om hier effectief en efficiënt mee om te gaan. De beschikbaarheid en stabiliteit van de omgeving wordt hiermee gewaarborgd, en daarmee de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening.

IT en OT security
Legian onderscheidt zich van andere OT Cybersecurity partijen in Nederland door de combinatie van IT en OT security als sterkte te zien. Veel partijen geven aan niche-speler te zijn in operationele- en kritische infrastructuren. Legian gelooft meer in de kracht van bruggen slaan tussen IT en OT, zeker gezien de steeds verder gaande integratie van deze omgevingen.

Aanpak
Met deze dienst wordt binnen de organisatie een risicoanalyse doorlopen op een specifieke industriële/ operationele installatie. Het risicobeeld geeft de opdrachtgever inzicht in de mate waarin de installatie voldoet aan de risicoacceptatie en welke aanvullende security eisen noodzakelijk zijn.

Resultaten
Het uitvoeren van deze dienst levert de volgende resultaten op:

  • Inzicht en overzicht in de cyber risico’s van een van de operationele installaties;
  • Beschrijving van het System under Consideration;
  • Beschrijving van zonering en communicatiepaden;
  • Overzicht van belangrijkste bevindingen en te nemen securitymaatregelen

Meer weten over: OT Risk Assessment?

Plan een adviesgesprek

Stuur ons een bericht

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.