Skip to content

Legian McGaniel Security Awareness Game

Vergroot spelenderwijs de bewustwording onder je medewerkers

De McGaniel familie runt generaties lang een succesvolle bierbrouwerij. Het noodlot slaat toe wanneer hackers er via ransomware in dringen om de IT-infrastructuur binnen te dringen, systemen plat te leggen en het eeuwenoude recept in handen krijgen. Ze eisen 20 miljoen euro in bitcoins, anders vernietigen ze het recept. Zonder recept, geen productie. Paniek is wat rest. Maar er is hoop: de overleden oud-CEO Arthur McGaniel heeft een papieren versie versleuteld in een houten kist. Kunnen jullie deze openen en het bedrijf redden van de ondergang?

Security Awareness

Vaak wordt gedacht dat informatiebeveiliging de verantwoordelijkheid is van de ICT-afdeling. Dat is echter een misvatting, want de veiligheid van je organisatie hangt namelijk ook sterk af van het bewustzijn van alle andere medewerkers.

Wij geloven niet in saaie presentaties, maar in interactieve ervaringen. Daarom hebben we een ‘serious game’ ontwikkeld die niet alleen de deelnemers aanspreekt en overtuigd, maar ook hun gedrag positief beïnvloedt en samenhang creëert.

Door het spelen van de game vergroot je de bewustwording rond informatiebeveiliging op een leuke interactieve manier. Het is ook mogelijk de game aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie.  

Verhogen risicobewustzijn

Kennis direct toepasbaar

Gedragsverandering

Samenhang en teamwork

Kostenbesparing

Play Video

Boost cybersecurity awareness in jouw organisatie met de McGaniel Game

Over de game

De hele ervaring duurt ongeveer twee uur en wordt meestal gespeeld door maximaal zes teams van vier spelers. Na een korte introductie en uitleg van 15 minuten begint het spel, dat een uur in beslag neemt. Vervolgens gaat onze security-expert dieper in op de metaforen die tijdens het spel zijn gebruikt en legt uit hoe deze verband houden met verschillende aspecten van beveiliging en hun praktische toepassing. Zo komen onderwerpen zoals wachtwoordbeleid, informatiebeveiligingsbeleid en crisismanagement aan bod. Het spel kan zowel bij Legian als op een andere locatie worden gespeeld.

Serious game voor de hele organisatie, afdeling of team

Onder begeleiding van een cybersecurity expert

Binnen 2 uur beter op de hoogte van beveiligingsrisico's

Te spelen op locatie naar keuze

Al binnen 3 tot 6 weken na aanvraag te spelen

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.