Skip to content
Martin van Dommelen Legian Legend

Martin van Dommelen

Security Consultant

Sinds de start van mijn carrière in 1996 werk ik met veel plezier als consultant. De hoofdreden om bij Legian te gaan werken was dat ik organisaties als onafhankelijk adviseur wil ondersteunen in het vinden van passende securityoplossingen. Het leveren van security kennis is hierbij vaak als klantbehoefte het startpunt waarbij ik gaandeweg ook met tactische en strategische kennis de organisatie ontzorg.

Veelal voer ik opdrachten uit namens de klant in de rol van (Chief) Information Security Officer. Daarnaast zijn er ook consultancy opdrachten die ik met een team met diverse expertiseniveaus uitvoer. Hierbij maak ik gebruik van diverse kennisbronnen waaronder die van de Information Security Forum (ISF) standaarden waar Legian member van is.

Als consultant is altijd leren mijn motto om waarde toe te voegen voor onze klanten. Om dit mogelijk te maken deel ik zowel technische als bestuurlijke kennis. Dit op basis van meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren zoals retail, industrie, financiële sector, overheid en startups.

Dit betekent ook dat je je kennis van de technologie moet bijspijkeren, naast het ontwikkelen van soft skills en het omgaan met mensen/organisaties. Om op het gebied van Cyber Security de ontwikkelingen te kunnen volgen, verdelen wij kennis speerpunten binnen Legian om zo elkaar te kunnen versterken in teamverband. Op dit moment verdiep ik mij hiertoe in security architectuur, artificial intelligence en (cloud) IT-dienstverlening.

Legian is voor mij een werkgever waar ik een leuke thuisbasis aan heb. Ze bieden een platform met gelijkgestemde collega’s waar op passende wijze kennis en ervaringen mee kan uitwisselen. Deze vorm van sparren wordt niet alleen door mij maar door veel mijn collega’s als prettig ervaren wat weer bijdraagt aan het succes. Legian zorgt er hierbij voor dat, naast het werken aan kennis, er ook veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen de kennis van de inhoud is belangrijk, ook de wijze waarop de persoon de kennis komt brengen bij een opdrachtgever. Naast deze serieuze zaken is er bij Legian veel ruimte voor plezier en lol.

Op basis van de ingevulde wensen, nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken.